Černá dáma a zlatá květina

Černá dáma a zlatá květina

Anotace: . . .

černá orchidej
mi roste na zahrádce
přivoní k ní má milá,
slečna se světlými kadeřemi,
které ztmavnou do
černé zimní noci
***
je to prokletí
nebo pouhý klam
ječí jako kdyby
se jí do vlasů
zapletly žvýkačky
s ostrými žiletkami
***
je to hysterka
nebo jí opravdu
zčernaly vlasy?
***
byla opravdu blond?
nebo byla vždy brunetou
blázním, mám vidiny?
***
nejsem si jistý,
ale vím jistě, že
má orchidej získala
zlatou barvu
***
září jako sluneční paprsky
přivonět je pokušením
utrhnout ji by byl hřích
***
slyším křik
rozléhlá se
síní mé hlavy
a buší v mozkovně
***
umlčte někdo tu
černou dámu
Autor Tomáš Přidal, 05.03.2010
Přečteno 234x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí