Zrcadlo

Zrcadlo

Anotace: ....

Můj odraz v okně
skýtá cizí osobu
nechápu kdo to je?
Rozlišit tu hádanku nesvedu

To přeci není možné
kde je ten úsměv
počítám v čísle množném
kolik že to tváří?

Která z nich je má
ta, co užívá si života
neb ta, co vizáží jak stařena
v níž krev prudce klokotá

nebo ta, co chce být dítětem
radovat se z maličkostí
okouzlena celým světem
či hladná, ohlodávajíc kosti

Že by třeba nedočkavá jara
až první kvítí vzduchem zavane
že by potulný čokl
který sežere, co se mu zamane?

Už vím..bílá vrána jsem
co vylíhla se ze skořápky
jdouc za svým hlasem
slepé oči, na uších klapky

A to poznat vážně není
jak ty mě vidíš, zrcadlo
můj svět, věčné snění
tak křehká, koho by to napadlo?
Autor 5thelement, 14.03.2010
Přečteno 371x
Tipy 18
Poslední tipující: Bíša, jedam, WAYWARD, P.P.S., sophia92, enigman, Psavec, PIPSQUEAK, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkně napsané ST!

14.03.2010 11:31:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí