Schody

Schody

Anotace: ...

Tak jak pára stoupá
Tak jak rosa klesá
Tak točí se schody
Tak chtěl bych být mimo jejich dosah
Na okraji lístku
cos včera mi psala
Být lodyhou a okvětím
co přijímají kousek nebe
a jeho kapky včera a zas zítra

Chtěl bych být rozechvělý vzduch
co roztančí šaty mořského proudu
Jejich vůní prostupuji
do jiného světa
Tam uzrávám jak Tvá kůže
co včera se narodila
já hýčkal ji spanilé vlasy
lezl po urských hradbách
a pak spadnul

A otevřela se nová kniha
její tiskopis mne sevřel
pak ve svém náručí chvíli hýčkal
a poté odhodil na zasněženou pláň
hořela má duše
rozmetala nitro na prach
na písek co šel kolem duny
a tam jsem se zastavil
a konečně se nadechnul.

Autor Martin Kredba, 15.03.2010
Přečteno 248x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Jana M., harmony, ilona, Romana Šamanka Ladyloba, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí