Soumrak

Soumrak

Anotace: ...

Za rudým obzorem slunce se skrývá,
do lesku hvězdného měsíc již vplul,
kostelík vyzvání, že se už stmívá,
v místnosti zšeřelé židle a stůl.

Co všechno napsáno bylo zde kdysi,
kam vítr roznesl včerejší sny?
Na stěně u okna zrcadlo visí,
noří se do ticha, do noční tmy.

Poslední zápalka v ruce mé vzplála,
plamínek svíčky se vpil do mých let.
Kdysi se v zrcadle dětská tvář smála,
marně se rozhlížím kam ji čas smet.

Do okna nad stolem měsíc mi píše,
že už jen v pohádce mohu být mlád.
Zavírám knihu svých vzpomínek tiše,
není již koho a na co se ptát.
Autor Robert S., 18.03.2010
Přečteno 304x
Tipy 12
Poslední tipující: ilona, labuť, danav, Mbonita, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, ziriant, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně napsané ST

18.03.2010 21:14:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí