Život

Život

Anotace: Pocity definované slovy, líp to asi popsat nedokážu.

Sbírka: Tajemství noci

Život

Svobodná jak vězeň staletí
v žaláři jak pták na nebi
vyletí ta slova nevhodná
roubíkem dýka je příhodná.

Veselá píseň je elegie
jara mládím prokletím
zabije nás práškem na spaní
před mládím stáří se uklání

Darem ukradeným je navrácení
zmizelo co včera bylo tak jisté
párem očí bledne třpyt měsíce
nemělo krkavče žít vedle pěnice

Hudbou je ticho, ticho je lékem
přece zemřel jsi v mlčení
sudbou tou přeťal jsi bytí mé
vece smrt přece nezhyne

Nahota těžší než brnění
v taláru cítím se svobodná
nebo ta touha tížící
kříšťálu jas není světicí

Sním toužím a bolest znám
chtít létat jen ruce roztáhnout
tím epitaf přání je zbytečný
žít svůj život by byl skutečný.
Autor Aren, 18.03.2010
Přečteno 294x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, hermiona_black, Denael
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí