Kdo je dobrý? Kdo zlý?

Kdo je dobrý? Kdo zlý?

Anotace: Zamyšlení

 

Naši oceláři
den co den
v režimu neměnném
v potu tváře
při tempu úmorném
vyrábí ocel

Ti druzí oceláři
den co den
v režimu stejně neměnném
se stejně zpocenou tváří
při tempu stejně úmorném
taktéž vyrábí ocel

Naši dělníci
den za dnem
v továrnách
při strachu stálém
vyrábí náboje, bomby, pušky
a doma, jejich ženy, družky
zašívají díravé uniformy
od jejich střel


Ti druzí dělníci
den za dnem
v jejich továrnách
při strachu stálém
vyrábí náboje, bomby a pušky
a stejně tak jako naše
tak i jejich ženy a družky
zašívají díravé uniformy
od našich střel

Naši letci
noc za nocí
ve sloupech pátracích světel
jež v noci září
stejně jako pece co mají oceláři
házejí bomby
na jejich domy

Jejich letci
noc za nocí
prolétají palbou našich děl
oblohou plnou ohně
učí nás nespat
házejí bomby
na naše domy



Vidíš ten rozdíl?
Kdo je dobrý?
No přece my!
Ne oni!!!

 
Autor Tadam, 20.03.2010
Přečteno 439x
Tipy 5
Poslední tipující: Helena Lovecká, angellka, hanele m.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí