Mezi

Mezi

Anotace: ..dvěma světy

Jaké to je mezi mořem a pevninou,
musíš si tam stoupnout, abys věděl,
jak vlny tak zvláštně tě ovinou,
abys na svět už konečně pohleděl.

Jaké to je mezi smutkem a radostí,
jako když chceš brečet a předstíráš smích,
tohle už je dnes velkou nutností,
jinak umřeš na životy svých
srdečních komor.

Jaké to je mezi teplem a chladem,
když se v tobě nechvěje vlastní hlas
a zároveň tě nepálí ten cizí,
ten, co probodává tvou křehkou hráz.

Jaké to je mezi mlčením a slovy,
to když jen čteš si je z očí toho druhýho
a chápeš je tak jak je chceš pochopit,
tak proto každý vidí něco jinýho.

Jaké to je mezi dvěma světy,
co o nich neumí (nikdo) říct,
žádná slova, pocity, věty,
ani po tepu, po slabikách,
snad nic nejde z nich vyčíst.

To jsou ty dva světy,
kdy každý si to přečte sám

a neví co s tím…
Autor Jiná, 23.03.2010
Přečteno 262x
Tipy 6
Poslední tipující: ilona, enigman, CULIKATÁ, Okřídlená Lištička
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

asi takové...jako mezi...

23.03.2010 22:42:00 | enigman

Být mezi něčím není dobré. Vždycky to nejvíc odneseš ty.

23.03.2010 18:44:00 | Okřídlená Lištička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí