Zrcadlo

Zrcadlo

Anotace: ...

Každé ráno ze zrcadla
Hledí na mne zcela jiná tvář
Noc má svoje zaklínadla
A ta mi dává pod polštář

Ráno se setkám s mladým mužem
S nímž připíjím si na zdraví
Ač duchem bohat – myslí dlužen
A do večera zchuraví

Jindy se vtělím do gigola
Před nímž si nikdo není jist
V krvi jen rum a kokakola
A v mysli nic než z fíku list

Jsem zkrátka tvorem mnoha tváří
Hned čirá pravda hned zas lež
Část Herodesa i část Máří
Pohanský kříž i Strážní věž

Tak zpívám ódu na zrcadlo
V němž vídám vše co nebude
I to co je – ač nenapadlo
Tak zpívám ...
... staň se Osude
Autor Petrik78, 16.12.2005
Přečteno 296x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí