U SOCHY SEDMIBOLESTNÉ MATKY

U SOCHY SEDMIBOLESTNÉ MATKY

Anotace: ze sbírky "Vlci vhlavě"

U SOCHY SEDMIBOLESTNÉ MATKY
(věnováno mému synovi)

U sochy bolestné matky
viděl jsem, synek můj stál,
šosatej kabát z laciný látky
mu přes boky ve větru vlál,
právě projeli kolem
a vzali mu štěstí,
já nad prázdným stolem
se oháním pěstí,
po hrdle flašky
na hraně v rohu,
dopiju splašky
a pak se vzdám Bohu!

Beze vší pýchy
a nahý jak prve,
za svoje hříchy
vzdám se své krve,
chci na žebřík vratký
a stoupat vzhůru
a z nebeských kůrů
dívat se zpátky,
jak vine se vina
kol bolestný matky,
nahoru dolů,
lehce a snadně,
kol mého syna,
kolem těch stolů,
kolem té flašky
se slitky na dně!!

Noční déšť učesal hřívy
splašeným koním
skrz černé mraky,
v sobě sám, poslouchám,
jak v dálce zvoní,
slyšíš to taky??
Autor Houda, 29.03.2010
Přečteno 276x
Tipy 19
Poslední tipující: divoska_jaja, zenge, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Chašmodský, Květka Š., labuť, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, nejsembásník, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ST jak vyšitej.. :-)

29.03.2010 11:12:00 | Chašmodský

Beze vší pýchy
a nahý jak prve,
za svoje hříchy
vzdám se své krve,
chci na žebřík vratký
a stupat vzhůru
a z nebeských kůrů
dívat se zpátky,
jak vine se vina
kol bolestný matky,
nahoru dolů,
lehce a snadně,
kol mého syna,
kolem těch stolů,
kolem té flašky
se slitky na dně!!......dobře napsané ST!

29.03.2010 09:03:00 | xoxoxo

vidím Tě,
nelezeš po žebříku vzhůru,
proklatě,
padáš do Pekla, máš smůlu...

29.03.2010 08:59:00 | nejsembásník

Slyším...

29.03.2010 08:41:00 | modrá...

...šílená...

29.03.2010 08:41:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí