DUŠE A TĚLO

DUŠE A TĚLO

Anotace: ze sbírky "Vlci v hlavě"

DUŠE A TĚLO

Na posledním kopci, u posledního stromu,
vědomí se otočilo, chtělo už jít domů,
tělo se však unavilo, do trávy si sedlo,
a vědomí nestačilo na to, by ho zvedlo...

O půl šesté po všech stráních přicházelo ráno,
zlatým klíčem s lemováním otevřelo bránu,
tělo se jen oklepalo jako skála v lomu,
vzalo duši-odhodilo, a poslalo ji domů...

Přispěchala malá víla a s neviností panen,
duši do záňadří zastrčila, jak do teplých kamen,
měkkou rukou pohladila hlavu právě chladnou,
do pláště se zahalila a odešla tou branou...
Autor Houda, 30.03.2010
Přečteno 235x
Tipy 21
Poslední tipující: Kapka, Pevya, zenge, divoska_jaja, Zasr. romantik, Jeněcovevzduchukrásného, Květka Š., Psavec, bejbyyyy, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní báseň.

04.04.2010 08:22:00 | Pevya

Dobrá, pane.

30.03.2010 12:44:00 | Psavec

to je krása :-)

30.03.2010 06:48:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Moc krásně napsané1*:-)

30.03.2010 06:07:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí