Kůň

Kůň

Ty můj hřebče zalitý
do sousoší času
kam mě ženeš pro dnešek
ztrácím sílu hlasu

tvá kopyta častých ran
mě bez dotazu raní
tážu se tě kamaráde
komu hrana zvoní

bělák stezky přeskakuje
dobrý kůň je to
větve, strouhy nevnímaje
pozor, na kopyto

při spadnutí pod nohy
se nešťastně vrhám
ušlape mě na mou duši
a já si vaz trhám

do cíle jsme nedoběhli
už v půli cesty umírám
stále jsem byl zaslepený
a teď už nedýchám.
Autor tomáš lenoh, 03.04.2010
Přečteno 274x
Tipy 5
Poslední tipující: Gabrielle, ilona, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká-koníky mám ráda:)

03.04.2010 14:10:00 | CULIKATÁ

tak jdi k cílu pomaleji,
ale nepřestávej dýchat

03.04.2010 11:34:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí