Zvířátka obdivují ...

Zvířátka obdivují ...

Anotace: Vznikla jako reakce na meilové zveřejnění investice Knižáka do obrazu od Ringo Čecha ...

Ale milá dámo,
veřejně je známo,
že zvířátka jsou daňoví poplatníci,
jež na jatka ženou vládní úředníci
A autor slouží nyní coby vzor
jak vyhnout se chudobě
Ani divé svini
nezáleží na tobě,
když vstoupí ti do cesty

Knižák koupí, no a ty?
Kulíš jen oči
jak demokracie se dělá
Vyvolení peníze točí,
zbytek národa huntuje těla
No není to pohoda
těšit se na důchod,
když čím dál větší schod
před něj vláda staví?

A zdraví?
Péče je hodně drahá,
proto se cení vlastní snaha
A dovolání není
Tož zas půjdem volit volitelné
Co svět světem stojí,
pořád je to stejné ...
Autor rezina, 10.04.2010
Přečteno 297x
Tipy 16
Poslední tipující: teď už nikdo, 4LJFilip, Zorenka Ježková, ilona, Radek.oslov.Šafárik, carodejka, Zasr. romantik, Paulín, Agniezka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedené pravdivě

18.04.2010 08:28:00 | Radek.oslov.Šafárik

Vtipně zpracované a nádherně a pravdivě vystiženo!

12.04.2010 23:16:00 | carodejka

Myslím, že je v tom kritika všeho a to výstižná. Jinak obraz je vtipný, ale dal bych za něj tak pětikorunu :+)

10.04.2010 08:08:00 | Kokonut

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí