Růže z Jericha

Růže z Jericha

Anotace: Růže z Jericha vypadá jako suchý chomáček, ale pár kapek vody ji dokáže probudit ze zdánlivého spánku

Jericho - nejstarší město světa
Pár cihel, jen poušť tu vzkvétá
vše podstatné je v hlubinách
Teď překračuji pomyslný práh
popustím uzdu fantazii:
Ti dávní tady stále žijí

Na tomto místě, zrovna tady
snad byla branka do zahrady
besídka porostlá růžemi…
To jen prach víří nad zemí

Nad sebou, v sobě – města věků
Co Bůh chtěl tenkrát po člověku?
Nad sebou, v sobě propast krásy
dávnými jsme obklopeni časy

Bez vody živé suchá, nedýchá
Zvláštní je růže z Jericha
Autor Markéta Hl., 18.04.2010
Přečteno 300x
Tipy 19
Poslední tipující: Kars, Jana M., Manon.H, ilona, René Vulkán, Skalsky Pavel, modrá..., Mbonita, Petbab, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá. Hezká

20.04.2010 11:31:00 | Skalsky Pavel

Jerricho jsem navštívila..je to magické místo
ST

19.04.2010 09:14:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí