Úsvit dospělosti

Úsvit dospělosti

Anotace: Pro příležitost předávání maturitních vysvědčení.

Sbírka: Okvětí melancholie

Nastal čas odejít…
Den kdy v očích druhých
zahynul jejich školní věk.
Poslední zvonění..
Poslední hodina na střední..
Poslední den v této škole jako žák..
Poslední vysvědčení…

Začíná to nádechem maturity
a končí výdechem vysoké školy.
Ruku v ruce kamarádi,
v srdci přátelé a ve vzpomínkách
dávné nenaplněné lásky.

Pavučina osudů, jež zamotala vaše cesty,
roztrhne se při úsvitu dospělosti.
Věci se mění,mravy též a lidé také,
ale vzpomínky jsou něžnou chůvou duše,
která po staletí kolébá mysl lidských tuláků
a vždy zůstane stejnou,milou,přívětivou matkou.
Autor Dullsinea, 22.04.2010
Přečteno 407x
Tipy 6
Poslední tipující: Elza511, Čoki, Labanda
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..Gaudeamus Igitur..
Radujme se tedy,
dokud jsme mladí:
po radostné mladosti,
po žalostném stáří
budeme patřit zemi.

Náš život je krátký,
zakrátko se skončí;
smrt přijde rychle,
uchvátí nás krutě,
nikdo nebude ušetřen.
..ST..

04.05.2010 07:48:00 | Elza511

st pěkné vzpomínky

27.04.2010 14:31:00 | Labanda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí