listoVání

listoVání

Anotace: Dosebenahlédnutí, v sobělistování, vání (chcete-li vanutí) do listů každého dne; hledání klíče, kterým je kódováno sdělení novinek o nás samotných.

Dny se plazí jak barevné plazivé listí. Jsou si tak podobné a každý je jiný. Jsem lisován touhou listovat. Zkušenosti se sbírají dlouho. Úročit lze v okamžiku. Chci listovat a v duchu okamžiku mžikám okem. Mžikem oka zbavím se v okamžení oka mžení. Víčko se valí po rohovce, zachrastí řasy a za chrastí malomyslnosti vkročím po vůli očím. Barevné listí hýbe se pro poznání. To je do listů vání z listování. Učím se tajný kód. Barevné listy, tak si podobné a každý list jiný, líčí mi kde kód klíčí. Ve vání listování klíčí putování ku klíči do bran kódu listů svázaných do knihy, kterou jsem prostoupen a která prostupuje mnou. Knihy, která již dávno není prázdná. V ní píšu vnímáním. V ním mám se. V ní má mě. A třebaže mnou psaná, jazyk je mi cizí. Vnímám se? Oka mžení... Tenký led. Vhled. Do sebe se der! Běh po cestě z ker. Do sebe se der. Do sebe pro dekodér. Dny se plazí jak barevné plazivé listí. Knihu dál od očí, list se otočí.
Autor Hubert Müller, 26.04.2010
Přečteno 318x
Tipy 9
Poslední tipující: zvířenka, labuť, Jana M., ilona, Maro Deives, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hříchem jest nedbat hřejivému hřmění hříček...
Vhrdlouže soběsám ten,jemuž se dere slovobraní nartí a on lechtání palčivému odolá,jsa seriózním normovaným občanem...
...a je to...tak.Hííí:-)

26.04.2010 16:15:00 | zvířenka

Jak krásně si lze hrát s češtinou.

26.04.2010 15:04:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí