Prosněnky

Prosněnky

Anotace: ***

*
do ošatky sypu loučení
loubí procitá
a kolovrátkář
točí větrným mlýnem

kdosi v ústraní
pozoruje mé prosněnky
otáčí čarovným prstenem
a já vidím divy (ne)všednosti

astrální mlhu
na černobílé skále
jak pokleká milostně vzrušená
a vypouští z úst gejzír obláčků
podobných cukrové vatě

opájím se horským vzduchem
unášena zvláštním duchem
a jiskřivé oči motýlů
s eskadrou rosných kapek
provázejí slunný den

*
Autor isisleo, 27.04.2010
Přečteno 250x
Tipy 16
Poslední tipující: j.c., Elza511, Levandule, labuť, Psavec, Petbab, hašlerka, malá slečna, enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

snad nostalgie že jsem synem,
zrezlá přilba, těsné katě,
jak s větrným bych pral se mlýnem

hrobařovi na lopatě
trpkým připíjím si vínem
z hrnce po cukrové vatě
===
Jiří senior

01.05.2010 14:57:00 | j.c.

Krásná! Velmi originální název a kvalitní obsah básně :-)

28.04.2010 13:08:00 | Levandule

kdo asi bude za rohem...

27.04.2010 20:49:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí