Zakletá Princezna

Zakletá Princezna

Byla krásná Princezna
a chtěla lásku znát.
Však, že byla bez věna,
nechtěl si ji každý brát.

Jednou stařenku potkala
a naivně řekla, co říkat neměla,
že by se ráda provdala
a Princovo jméno přijala.

Ta čarodějka zlá ji pak proklela.
Pro Prince jinou dívku vybrala :
"Až jednou potkáš Muže srdce svého
budeš vdaná za jiného.
A podvedeš-li svého Muže
už nikdy neopustíš svoje lože!"

Princezna proplakala noc,
jako by smůly nebylo dost.
A začala se mužů bát,
začala se jim vyhýbat.

Nakonec našel se jeden milý Princ
a srdce její získal.
Svatba byla za měsíc.
Však nebylo to z lásky,
jen z prohrané sázky.
Princezna nevěděla nic.

Milovala svého Prince
a radovala se z vesela,
že nevyšla ta kletbá zlá,
když čarodějka ji proklela.

Pak přišlo velké zklamání.
Princezně hrůzu nahání:
"To nemůže být muž jejího srdce,
to není možné přece!
Na každou dvorní dámu se třese.
Žádná před ním neuteče!"

Zas po nocích pláče,
je hloupá jako malé káče.
Má uplakané oči,
hlava se jí točí.

Čekala zbytečně na lásku svého Prince...

Až jednou stalo se,
že potkala Rytíře na plese.
Zamilovala se, je to k nevíře.
Malá Princezna miluje Statného Rytíře.

A pochopila kletbu zlou.
Je sama a neví, co dělat s láskou svou.
O pomoc požádala Anděla:
"Jdi za hlasem svého srdce,
najdi štěstí svoje!
Kletba zlá je sice,
však jinak Duše Tvá nedojde pokoje!"

V Rytířově náručí se lásce oddala...

A stala se ta zlá věc,
splnila se kletba nakonec.

Spí a spí Princezna zakletá
a zámek trním zarůstá.

Pak náhle Princezna v hrůze procitá.
Kdyby mohla sto let spát,
neměla by žádné trápení,
však je třeba její lásku potrestat.
Vrýt do jejího srdce Ďáblovo znamení.
Tahle kletba je tak zlá...
A čas pomalu ubíhá...

Princezna čeká dál a dál
na svého Rytíře.
Ale dobře ví, že přijít nemůže.
Mezi tím jiné své srdce dal.

V jeho návrat nevěří.
Proto pláče ve věži.
A stále čeká přece,
co kdyby rozmyslel se...
Naděje umírá poslední ...

Život jí mezi prsty uniká.
Svůj smutek a žal si střeží.
Hluboko do srdce jí proniká.
Sedí sama v temné věži.

Nakonec zmožena vlastní bolestí.
Už ani nečeká,
že kdokoliv si trním cestu proklestí.

Tak splnila se kletba zlá.
Princezna a její naděje,
najednou usíná ...
Je krásná a ve tváři usměv má...


Co stalo se s jeho paní,
přišel se Princ podívat.
Vidí Princezna spí.
Může všechno dělat s ní ...
Hlavně nelíbat....
Autor Krásná Princezna, 30.04.2010
Přečteno 459x
Tipy 13
Poslední tipující: Patrik Mališ, vodnař, Psavec, enigman, WAYWARD, Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, ilona
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné..

30.04.2010 17:41:00 | Květka Š.

koukám, že i sem se to již dostalo - dělat všechno - hlavně nelíbat :-)

30.04.2010 15:42:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Moc krásně se mi to četlo!Piš dál-těším se na další tvé básně:)))

30.04.2010 15:32:00 | ilona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí