KE8059007

KE8059007

Anotace: co skrývá číslo? počet rohlíků. milenců. poctivců??.... všechno... všechno je správně. však i něco úplně jiného může znamenat. OZNAČENÍ ČLOVĚKA. přiřazení čísla. DO ŘADY! ČELEM VZAD!..... jaký příběh se skrývá pod tímto číslem? ...nepříliš veselý....

sedm dní
zbývá do svítání
než černá můra
o smrt mne připraví

sedm dní a sedm neděl
zaleze mi do dlaní
prachem cest mi sváže duši
polibkem mne unaví

***

bledý voják kráčí houštím
-pláče, dítě nedospělé-
hnán kopím majestátů
až do jámy lvové

ohlíží se zmaten v cestu
kde stával kdysi před chvílí
na zádech má druha vestu
-neb patří k těm co přežili-

v ústrety boje

rudou krví zemi kropí
vprostřed vřavy stojí sám
než zborcen čelo potem ztopí
než zavře ten svůj krám
co životem kdys zval

***

šestým dnem už znaven padá
mladou tvář má strhanou
co o něm říci nám se sluší

...

-ON PATŘIL K TĚM CO PŘEŽILI-


SBOHEM VOJÁKU
ni sedmého dne jsi se nedožil

..
Autor Vodoměrka, 04.05.2010
Přečteno 294x
Tipy 4
Poslední tipující: carodejka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí