* Tajemství druhé kapsy

* Tajemství druhé kapsy

Anotace: není jen jedna kapsa...

Sbírka: Pierot pierotům svým...

V druhé kapsičce,
která byla tam,
kde bouchalo srdce,
do které neskákal
pstruh ke svým hrám,
tu používal zřídkakdy trpce.

Míval v ní semínka
a semena různých květin
hlavně růže,
ale i tulipány ze dvou pětin.

5íkal jim nové
živůtky
a měl je za své děti
oslovoval je Lásko či Miláčku
říkal jim krásné věty.

On hrával jim
na flétnu
však smutný byl
když mu netleskala
čekal i několik chvil
stále a pořád
v létě, v zimě
v lednu

Ono totiž
květina
je zvláštní tvor
je s ní potíž
nemluví, netleská
ale zase může chytnout mor

Květina nemá
ruce
ne, že by neměla
srdce
ale netleská

Smůla...
ach ta smůla
Paní neštestí
se nikdy nezula...
a stále chodí
a ne po horách...

Někdy malá pochvala
zahřeje víc
než šálek teplého kakaa
Někdy krásné slovo
potěší víc
než polibek na líc...
ale kdo ví,
jestli by tleskala???
Autor L. Šebestián Borský, 15.05.2010
Přečteno 261x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Javavia, carodejka, labuť, CULIKATÁ, Tomáš Přidal
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.

15.05.2010 18:43:00 | carodejka

Tvá básnička se mi líbí a nejvíce pár posledních řádků:)

15.05.2010 17:40:00 | CULIKATÁ

Pěkná myšlenka, budu se k Tobě vracet častěji :-)

15.05.2010 17:20:00 | Tomáš Přidal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí