"Co je to smrt? Co je to umírání?"

"Co je to smrt? Co je to umírání?"

Anotace: Věnováno památce spolužáka.. Ač znal jsem ho pouze trochu, byl to dobrý člověk, a takových je dnes pomálu.

Ač pokaždé stejná, pokaždé jiná,
když svíce již nehoří, již vyhasíná,
zjeví se smrt bez slitování.
Vezme každého dobrého i zlého,
již nespatříš více kamaráda svého,
na její pokyn odejde bez zamávání.
Ač slunce plápolá stále stejně,
ty víš, že je to beznadějné,
že odchází pryč, kam, nemáš zdání,
ani nevíš co je to vlastně umírání.

"Co je to?" ptáš se, já odpovídám:
"Ach kdybych věděl... však nevím sám."
Autor Trystan ap Tallwch, 24.05.2010
Přečteno 256x
Tipy 13
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Gabrielle, René Vulkán, Iv, pamp_elka, Jiná, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvon nad dědinou
nezní nikdy
zcela smutně
i když hlásí úmrtí

I ve smrti
není nutně
jen temnota

Na konci každé písně
je nota života

23.06.2010 23:43:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí