Měsíci

Měsíci

Anotace: Kdo by chtěl vystoupat k měsíci a rozmlouvat s ním nad řekou? :)

Jemný Tvůj odlesk chvěje se na vodě
A zpívá jak minnesängrů sbor vzdálený
A já vidím Tě pouze k vůli náhodě
Vzpomínky zlé kdes ohněm jsou spáleny.

Kdopak as jsi, bytosti má nebeská
Jež vodu zračíš a stále jen zračíš?
Jsi bílé impromptu, černá arabeska
Krásná, když se směješ, i když mračíš.

To také Saturn s Uranem splýval
Když uviděl jsem tento div
Zázračný velmi a já se jen díval
A dívám se stále, co jsem živ.

Tys mého srdce zlatou slavobránou
Bez šedi a věčného obyčeje
Však jednou zasažen krutou ranou
Vzdal ses už a byls´ bez boje.

Po schodech k Tobě tiše kráčím
Všude jen cvrčků šum a ticho vraždy
Svůj hvězdný kabát ve vodě si smáčím
Půjčils´ mi ho, zůstaň navždy.
Autor Zasněný básník, 27.05.2010
Přečteno 295x
Tipy 17
Poslední tipující: Kateřina Wahyu, Talisman, Any 4, labuť, Psavec, Mbonita, Kars, Javavia, Jiná, Flamy, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tisíckrát opěvovaný měsíc
kráčí k tobě vstříc
ST

27.05.2010 19:56:00 | Kars

Moc hezká, pěkný rytmus:-))

27.05.2010 14:31:00 | Javavia

Ty se tak krásně čteš!Culda má vždy před očima romantiku.St.Moc pěkné.

27.05.2010 13:00:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí