Temnota

Temnota

Anotace: O temnotě, která je všude kolem nás.

Sbírka: Bolesti a strasti

Procházím světem kolem své temnoty,
smutek se drží na ramenou despoty.
Nadešel konečně ten můj čas,
již slyším v dáli Božský hlas.

V tunelu světlo, ne, vlak to není.
Není to ani po ránu světlo denní.
V temném lese na kopci vlk na měsíc vyje.
Poslední zvon můj konec v půlnoc odbije.

Tenhle pirát na sklonku života opilou píseň zpíval.
Vždyť mořský vzduch každý den na lodi dýchal.
Co víc si přál? Vždyť cítil každý den jen svobodu.
V tuhle tu chvíli jsme spolu skončili na mrtvém bodu.

Temnota prochází všude kolem nás.
Cítím ji, cítím na zádech ten divný mráz.
Černý kouř pohltí mé temné myšlenky.
Napijme se vína z prázdné sklenky.
Autor Richard Ježek, 27.05.2010
Přečteno 326x
Tipy 8
Poslední tipující: ilona, Psavec, Mbonita, CULIKATÁ, Estan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo,vítečně napsané,milý básníku:-)))

08.06.2010 04:53:00 | ilona

znám se s temnotou osobně..ale kdo by ji občas neznal že?..Dobře napsané,super

28.05.2010 06:59:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí