Slzy barví cín

Slzy barví cín

Anotace: do srdce mi proniká fialový stín..

Po bosých stopách
trnu v teniskách
a předběhly mě
atletické tretry

Z rosy již netřeba
číst sněženek strach
a srdci šlo by svléci
tři dešťové svetry

Tebe duho já se stále bojím
vždyť psala jsi mi -
zahalte Jí tvář

Mám snad milovat i třpyty pána co ví
vše o tajných snech
jenž skrýváš pod polštář?

V koupelně na ústa nandám hypermangan
Vydezinfikuji
i řas že tě cítím

Dlaničky
hříchu.....

Ze zásady se zdráhám!!!
Co s polibky
když jinde tvé nahé tělo svítí
a nešeptej - prosím
o bleskovém díku

Pod nebeskou peřinou
nepročítáš snář

a merlotová jsi u skořicové lvice
čekající na sport v němž ovoněný tmář
unese na vlásku loďky z půlměsíce

Neleptej mě v trávě
černovlásko něžná

Ty beruško toužíš
po slunci z trikolóry

zlákat
škádlit
slovy
a zvát do pokory

i pohádkové prince?

Kdo ke rtům smí když spí
kdo hlídá baletku
v dolíčku... to bolí!

Ó tmy!
Ó tmy!

Proč stékají mé oči
pomalu po lýtku

Vytušíš první
Rty znamínku poví?

* On by sladké líčko okrad milerád
* o růžovoučký rým
* pro fialové glóry?
* Obtáčel by růži?
* Ano on! Je had?

... ve vteřině ptáš se nevyřčenými kovy

Ty chceš koně vkroužit do snů
a překrásně je umíš
básnit
i malovat souzněle do podkroví

ač venku listy stromů kapky deště loví

zas a zas tichounce zaševelí

přesto mezi námi
leží z máje stín!!!

Musím ti říct Ne - chladně zdýmit zim
a své city pohřbít
žíravým

slovem vin

ač mohla bys být pravá
jsi zatím tuze hravá a vítězíš když hoříš
krajkovým blouzněním

Nechám tě nechám
běžet po oválu

Jednou okolo.. podruhé
až se mi hlava zatočí
ticho tu nebude

Zde tě čeká dál celý červen žalu

Pod zdivočelou třešní
u jahodových splavů
slzy barví cín
Autor J's .., 03.06.2010
Přečteno 333x
Tipy 20
Poslední tipující: jvacl, Zorenka Ježková, aniger, Dota Slunská, labuť, hašlerka, Larey, ziriant, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

nádherná

10.06.2010 22:57:00 | aniger

To vypadá na otravu těžkými kovy...:-) Ne, pardon, jenom se snažím být vtipná. Ale docela bych tě ráda viděla se usmát...

09.06.2010 12:27:00 | lidus

u tvých veršů se dá úplně klidně zbláznit:)

03.06.2010 19:44:00 | Dota Slunská

Nádherná báseň!St.

03.06.2010 17:22:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí