Až Umřu

Až Umřu

Anotace: Tohle začnete psát v posledním stádiu šílenství... snad to ani není báseň v pravém slova smyslu, ale to Rimbaud taky nepsal...

Až jednou umřu, napište na můj hrob: Zemřela na štěstí. Tak krásná noc pro milování, pro umírání, krásná noc pro život a smrt. Bez křiku z bolesti, jen s apatickým vzdechem, cit? Pochopení? Mylná pravda hozená do moře tmy.
Až jednou umřu, pohřběte mě na nejvyšším místě planiny. Dny, noci, rána a večery.
Jen pohádky pro špatný spaní a pro ukojení strachu. Že hloupost mě svírá, když pořád věřim nesmyslům.
Krásná smrt pro tuhle noc.
Tma světel a ticho výstřelů. Kam jdu? Nikam, jen v kruhu honim se jak blbej pes za vocasem.
Láska? Kdo vymyslel to slovo? Kdo dal mu formu a kdo význam?
Světlo na konci tunelu protínajcího moji vzdouvajcí se mysl. Jen skořápky uvadajcích nocí. Na skle tmy v odrazu jen nestejnosti a mamutí křídlo v oku jeskyně.
Kde šílenství začíná? Kde končí zradavej rozum? Tenká hranice- jak list papíru, mezi těma dvěma světy.
Do skal vytesané hrozny ješitnosti. V poli myšlenek ve mě topí se nic skutečných pravd a malý ucho od hrníčku. Bezpečí?
Hromada hadrů, nebo balada z hadru? Bez smyslu a tvaru.
krásná noc pro smrt.
Až umřu, až umřu, až umř...... Už jsem mrtvá?.....
Autor Morsia, 07.06.2010
Přečteno 477x
Tipy 10
Poslední tipující: Mareritt, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, labuť, Mbonita, WAYWARD, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ne nejsi,já Tě čtu:)).Líbí se mi.

07.06.2010 16:11:00 | CULIKATÁ

Moc pěkná

07.06.2010 11:35:00 | Skalsky Pavel

...nejsi ST

07.06.2010 09:24:00 | WAYWARD

líbí se mi to

07.06.2010 08:46:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí