Korálky z pouti

Korálky z pouti

Anotace: Metonymická. První láska nikdy nezmizí, ale vždy skončí.

Blažené krajiny dětství budoucích
vždy doširoka rozevřené
a přece znovu a znovu se
- - - - zavírající
vždy když tě nacházím v očích
- - - - jiných

Korálky z pouti navlékám na nit
- - - - života
má na začátku kroužek ze zlata
pak už jen lesklé kamínky co
- - - - nezahřejou
- - - - nevoní

Znovu a znovu a
- - - - znovu
pokládám svou hlavu na tyhle koleje
pokládám své srdce na prašnou cestu a čekám na
- - - - dvoukolák a koně
ať ho přejedou a rozšlapou a-
já si ho pak zase slepím neprůhlednou páskou

Rád utíkám do těch krajů dětství
vzpomínám na ten
- - - - první
a ač si hraju s korálky jako s růžencem a ty kamínky se
- - - - blýskají a
- - - - třpytí
- - - - až očí přecházejí
Stejně pořád jednou rukou hladím ten kroužek.
Autor Bůchví..., 13.06.2010
Přečteno 445x
Tipy 15
Poslední tipující: malá slečna, Niky88, mademoiselle secret, dream in emptiness, labuť, harmony, dablik007, Květka Š., malá čarodejnice wiggová netopýrková, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí st.

13.06.2010 23:15:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí