Vesmírná

Vesmírná

Anotace: jednou si každý takovou napíše..

Na ledových kometách plutí vesmírem,
protkání pavučinovými prstenci,
pohlazení sopečným gejzírem,
pozvolna ztrácet svou existenci,
rozplynout se v souhvězdí širém,
nevnímat času frekvenci.

S lehkostí, bez tlaku, bez tíže,
vískání vybuchující supernovou plaménky,
tančit po okraji kráteru poblíže,
unést se hvězdným větrem Jitřenky,
písečná duna její prach slíže
a nechá jen úplňku závojenky.

Paprsky zanesou mne až k obrům Neptuna
a já prolétnu souhvězdím Střelce,
jednotlivé hvězdy spřádat si do lůna,
s láskou k nádherné tiché vesmírné znělce,
jak šumí, šplouchá moře, ta laguna,
jednou tak hluboce a poté zas mělce.

Jen aby mne nepohltila černá díra..
Autor Jiná, 16.06.2010
Přečteno 267x
Tipy 12
Poslední tipující: Barbell, CORONATION, Čoki, Psavec, Niky88, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jinak nemůžu než ST..Neb vesmírná..jo tam je možností milióny...

20.06.2010 10:21:00 | Čoki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí