Hradecká!

Hradecká!

Anotace: Srdečně věnováno mé kamarádce Lence Hradecké, s díky

V slzách si
smáčíš nohy
tvé utrpení
hanobí stín
mrtvých síní,
kde skládaly Ti poctu
a tvoji hlavu z mramoru
vyvedenou v kráse
sochařského umu
obarvili krví
z ostružiní,šípků a malin
Přírodou Tě nazývali
kolem Tebe zbudovali
kamenné hradby
a vztyčili tvou šerpu
k prolamovaným oknům nebeským
rubínovými jablky ozdobili
tvoji pevnou hruď
a Hrad Ti vystavili
na kostech kyklopských skal
objali Tě
cestu k Tobě
Hradeckou nazvali
***
putují tam kroky
chudých i bohatých
všichni se vracejí zpět
podle toho
jak zasluhuje spravedlnost
***
Budiž pochválena,
budiž zvelebována,
Cesto Hradecká!


© Tomáš Přidal 2010
Autor Tomáš Přidal, 06.07.2010
Přečteno 238x
Tipy 13
Poslední tipující: Mbonita, hašlerka, labuť, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Jiná, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Určitě ji potěší..

06.07.2010 10:40:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí