Poeova próza a poetika

Poeova próza a poetika

Anotace: Edgar Allan Poe (19. ledna 1809, Boston – 7. října 1849, Baltimore)

popisovat vraždu
je nelidsky hanebné
Edgar Allan Poe
přesto popisoval
vraždy v ulici Morgue
a vysloužil si za to
uznání literárního klasika
jeho jáma a kyvadlo
se stala hororovou klasikou
a kdo dokáže ocenit
jeho prózu
spadne do ní po hlavě
a přesto si hlavu nerozbije
i havrana všichni známe
když ne v Poeově podání
tak z jiných knížek určitě
a Poeova poetika
stejně jako próza
určitě stojí za tyto řádky
Autor Tomáš Přidal, 06.07.2010
Přečteno 252x
Tipy 9
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, hašlerka, Romana Šamanka Ladyloba, Květka Š., harmony
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krasně napsané ST

07.07.2010 07:54:00 | Radek.oslov.Šafárik

Tome, skvělé připomenutí. ST tobě, Allanovi i Havranovi!

06.07.2010 20:54:00 | hašlerka

..to stojí..

06.07.2010 10:42:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí