Kapky

Kapky

Anotace: ..bolest duše, jestli se dá vypovědět, nebo vypsat...

Ztrácím Tě pomalu, jakoby po kapkách.

Jak kapičky vody stékající ze dna malovaného džbánu,
z praskliny, kterou skoro okem nepostřehneš.

Jak kapičky vody padající v pravidelných intervalech
ze špičky krápníku tmavé jeskyně.

Jak kapky slz stékající po tváři obličeje,
který znám takovou řádku let.

Jak kapičky rosy kutálející se po stéblech trávy
v ranním svitu červencového rána.

Jak kapky vody nedotaženého kohoutku
pravidelně dopadající na dno starého umyvadla.

Pomalu, jakoby po kapkách odtéká život milovaného člověka
a já se snažím zachytit životodárnou vodu ze všech sil a...
ona mi protéká mezi prsty na rukou
a duše uvnitř křičí zastav!
Prosím!
Ještě nechoď mami!

A odpovědí je jen kruté, nic neříkající ticho
nezachytitelných kapek.
Autor Zma, 07.07.2010
Přečteno 320x
Tipy 20
Poslední tipující: zelená víla, Pevya, UCET KE ZRUSENI, Kapka, harmony, Psavec, TetaKazi, Teop, CULIKATÁ, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsaná, hluboká báseň!

09.07.2010 10:01:00 | Pevya

...mamince ST

07.07.2010 19:42:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí