Jezírko osudu

Jezírko osudu

Anotace: ...pro někoho osud radostný, :) pro jiného poněkud drastický:(

Šli jsme cestou
k leknínům
ke zlatým kachničkám,
kde staleté stařenky
sypaly malým kachňátkům
drobečky propečených rohlíků
pozdravili jsme uctivě
a ony nám pokynuly
dívali jsme se do jezírka
a viděli každý svůj osud
já se viděl jako spisovatel
nápady se mi kouřily z hlavy
a knížky se ihned po
vydání stávaly bestsellery
dostával jsem vysoké honoráře
a obsazoval přední příčky
nejčtenějších titulů
moje kamarádka zase viděla
muže, krásného muže podotýkám
napadlo ji, že se za
něj třeba provdá
přítele nemá
ona se ale rozplakala a utekla
odkud jsme přišli
když jsem se podíval
do jejího vyprchávajícího osudu
pozorněji, spatřil jsem,
jak onen muž
stíná hlavu dívky,
která mě právě opustila
Autor Tomáš Přidal, 12.07.2010
Přečteno 238x
Tipy 15
Poslední tipující: jitka.svobodova, Niky88, Kouzelnice Prastará-Přítulná, Jiná, Skalsky Pavel, Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba, l'âme, Boudicca, labuť, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí