Dětská slina a maličký brouček

Dětská slina a maličký brouček

Anotace: ...pohoda malého broučínka :)

Na špičce jazyka
balancuje
hořká slina
***
má vůni
dásní batolete
třpytí se
jako hvězdička
***
skápne v útržku
vodopádu
**
vykoupe se v ní
lenivý brouček
s nožičkama nahoře
**
sosá slinu
a lebedí si
**
dětský smích
smočí prstík
v jeho lázni
**
a udivený
brouček utíká
z dosahu
lechtivých prstíků
**
padá v povětří
a cupitá
si to pod
dětskou postýlku
odpočinout si v
tiché tmě
**
potrpí si na pohodu
a klid samoty
**
protože i on je
ještě maličký
*
ne brouk,
ale broučínek
Autor Tomáš Přidal, 16.07.2010
Přečteno 287x
Tipy 23
Poslední tipující: Judita, labuť, carodejka, Mbonita, Psavec, Jiná, Hazentla, Javavia, Fenceless, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem si přečetla Tvoje verše,jsou pohodové,snivé,prostě mluví k mému srdci.

17.07.2010 09:11:00 | jitka.svobodova

Křehké, krásné.

16.07.2010 22:20:00 | carodejka

milá básnička:-))

16.07.2010 20:24:00 | Javavia

Docela dobré..

16.07.2010 20:04:00 | Květka Š.

chrobáčik a dieťatko
úsmev milý vyvolalo

16.07.2010 19:44:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí