Úvaha o bytí...

Úvaha o bytí...

Anotace: .................

Kdo vlastně jsme, ta otázka neustále v hlavě zní.
Že dojdeme poznání o tom každý marně sní.
Modrá planeta a všude kolem vesmír nekonečný.
Neustálý koloběh života, danajský dar jenž není věčný.

Neuvěřitelný svět kterému panuje dokonalý řád.
Kde v noci září měsíc a přes den slunce musí hřát.
V něm jeden malý človíček, toť každý jeden z nás.
Naivni pán tvorstva, který se nechce nechat zmást.

Kdo se nás rozhlodl vytvořit a život nám dát?
Proč tu vlastně jsme, stále musím se ptát.
Cítím jen úzkost a pocit nesmírné prázdnoty.
Přemýšlím, přemítám, srovnávám hodnoty.

Svůj osud máme pevně v rukou, ovšem je tomu opravdu tak?
Možná, že lidstvo jednou pravdu pozná, však do dnes nevíme jak.
A už je zas pryč ta ponurá chvilka o podstatě bytí,
znovu vracím se zpět do reality běžného žití.
Autor James Libustka, 21.07.2010
Přečteno 357x
Tipy 17
Poslední tipující: Holis, Bíša, Divoženka1, J.U. Ray, UCET KE ZRUSENI, Judita, harmony, Krahujec, Quigleika, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stip.

09.08.2010 23:35:00 | Bíša

Život je dřina...
Karel Gott zpívá: Život je bílý dům s vyhlídkou do zahrady...
Možná, že je život takový, jaký si jej uděláme. Samozřejmě, že nemáme rovné šance (jak tomu říkal Marx a chtěl budovat společnost s rovnými šancemi - komunismus - že tohle nefunguje už asi víme), ale můžeme toho ve svém životě dost ovlivnit vlastní volbou.
Ať jsou naše volby správné a nemusíme jich později litovat.
Jedině moudrý (opravdu moudrý) člověk ví, co má chtít.
( Ti nejmoudřejší nechtějí nic. :-)) )

27.07.2010 16:43:00 | UCET KE ZRUSENI

život je dřina,nepíšu to poprvé

21.07.2010 12:12:00 | Quigleika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí