Život je list

Život je list

Anotace: ...............

Visím hlavou dolů a závrať cítím.
Unaven celým světem kterým se řítím.
Tak obyčejný a přec tak jedinečný pocit mám,
všude kolem mnoho jiných a já sám si připadám.

Když foukne vítr zleva, já doprava se nakláním.
Jen ať foukne silněji, vždyť se vůbec nebráním.
Jednou to přijde a mé tělo i duše s větrem odletí,
v tu chvíli si připustím, že žít je dar, ne prokletí.

Pak v poryvech vánku nechám se unášet zvolna.
Netuším zda-li mě čeká cesta šťastná či smolná.
Mé myšlenky znovu v realitě se ztrací.
Den za dnem stále dokola se vrací.

Klesám a letem dolů si začínám být jist,
že někdy připadám si pouze jako schnoucí list.
List který nakonec nedopadne na holou zem,
ale do hromady tlícího listí jen....
Autor James Libustka, 21.07.2010
Přečteno 303x
Tipy 24
Poslední tipující: Holis, Bíša, Verena, UCET KE ZRUSENI, Judita, hašlerka, Krahujec, Quigleika, Psavec, Jiná, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

život je list,
květ,co se otevírá
cesty mnoha míst
a žádná neumírá...

ST za super nápad, básenka byla skvělá

29.07.2010 08:28:00 | Verena

Na začátku nic,
na konci nic,
mezi tím volný pád.

Občas i vítr foukne
ze spodu a list může
chvíli letět vzhůru.

Třeba se může i usadit
na některé větvi stromu
a místo tlení přischnout
jaksi blíže ke hvězdám... :-)

27.07.2010 16:35:00 | UCET KE ZRUSENI

líbí se mi to..ST!

24.07.2010 22:07:00 | hašlerka

úžasné

21.07.2010 12:10:00 | Quigleika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí