PŘÍHRANIČNÍ HŘÍČKY

PŘÍHRANIČNÍ HŘÍČKY

Anotace: ...tak zas jinak, no ni?

***

Tetka mi praví
tož synku
kury enem po dvorku serů
vajca nenosá
popadni sekerku a utni im palice
šak sú to enem vyžírky
do susedovic lezů
beztak zanášajů
potvory

Krajina bez dveří
podepřená
na stráních žlutá
chmury ve tvářích

krtince kamení
písečné brambory
staříček na slivkách
cesta do hospody

slatina v dolíčku
pojímá zurčení
smíšených lesů
jihnoucí kukuč

pohled do očí
nakloněný hřebínek
žmurknutí kvóóóč
ne nemůžu … ještě né

sedám si na bobek
kravincem voním
jak záda od slunce
pálí mě oharek

cvrnknu ho za sebe
už běží
je první zob zob
nána blbá jéžiši proč

chytám ji za křídla
popadám dech
krve jak z vřídla
kdo by to řek´

Voda už vře … kaj ju máš ogare

***
Autor WAYWARD, 29.07.2010
Přečteno 442x
Tipy 30
Poslední tipující: Bíša, TetaKazi, Holis, maliska, Íá, PIPSQUEAK, s.e.n, Divoženka1, CULIKATÁ, mida, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na lidovou notu venkova-
je to paráda
ponořit se do krajiny a dotknout se přes báseň opravdového života.

30.07.2010 08:16:00 | s.e.n

Něco takového bych si přála umět napsat... ST!

29.07.2010 20:04:00 | Dota Slunská

Pěkná,povedená,
ledacos mi připomíná
ST

29.07.2010 20:00:00 | stravla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí