Pro Tebe

Pro Tebe

Anotace: Dědo, tahle je pro Tebe, však Ty víš, psal si ji se mnou v mém srdíčku.

Ahoj dědo,
píši Ti už po několikáté,
dnes zrovna,
měl by jsi narozeniny,
...sedmdesáté.

Je to už dlouhá doba,
ale čas jizvu ještě nezahojil.

Ale pojďme odhodit ty chmurné tváře,
jako kdysi, pamatuješ?
Jak za brzké sluneční záře,
dělal jsi palačinky k snídani,
ta vůně, dodnes na ni vzpomínám,
možná ji i někdy cítím,
když nos vzduchem napínám.

Vím, že jsi teď tady s námi,
v košili a obleku,
užíváš si vzpomínání,
na chvíle společných zážitků.

Promiň,
slz v očích se neubráním,
kdo by to též dokázal...

Jsi v našich srdcích, kde slavíš dnešních sedmdesát,
my slavíme s Tebou, jako kdysi na předměstí,
"Dědečku můj, hodně štěstí"...
Autor Martin Flídr, 25.08.2010
Přečteno 382x
Tipy 9
Poslední tipující: Dona Quixote, excited, CULIKATÁ, Kett, Jiná
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak !S!vého dědu jsi měl urči!T!ě rád
a na tvé básni je to znát. :)

09.01.2011 19:49:00 | Dona Quixote

nepotřebuje slov....

překrásně napsané...

09.09.2010 10:03:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí