Za tisíci nádechů

Za tisíci nádechů

Anotace: ..a věřím tomu..

Schováváš bačkůrky,
pohladíš ručičku,
do snové komůrky
zhasínáš lampičku.

Zavři očka, beránku,
zacinkala ovečka,
oblékáš dupačky,
s pohádkou o Škubánku
posíláš polibky,
do běloučké zavinovačky
houpavé kolíbky
pokládáš tvorečka,
je čas spánku…

V ďolíčkách úsměvů
najednou procitla
škála veselého hlásku
za třepotavých bělásků
a ptačích zpěvů
v záclonkách jitra.

Ruku v ruce s kamarády,
poznávání nebe a sluníčka,
první krůčky, první pády,
první rány do srdíčka,
o pomoc prosíváš andělíčka,
jen už prosím žádné zrady…

Prosíváš po nebeské síti,
jak jen po schůdkách vzestupu
nerušeně bez sletů jíti,
s lidmi umět bojovat,
otázkou zasypáváš hvězdokupu,
jak jen rád míti,
jak jen milovat?

Za vlákny pavoučí
ve ztichlém bzučení
po chvíli poslechů
vesmír odpovídá:
Vždyť to všechno
život nás naučí
při pozvolném míjení
dalších tisíců
unikajících nádechů…
Autor Jiná, 27.08.2010
Přečteno 308x
Tipy 21
Poslední tipující: Zasr. romantik, Psavec, Lota, Mbonita, Květka Š., Petbab, drsnosrstej kokršpaněl, Gabrielle, Tomáš Přidal, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...z nádechů jde síla, z Tvých veršů křehkost... :-)

27.08.2010 23:52:00 | Lota

jé,taky se mi to moc líbí..

27.08.2010 18:36:00 | Květka Š.

uááá.. uááá.. prosím, dudlík, prosím uááá, když není, prstík taky chutná, jééé

27.08.2010 17:38:00 | Petbab

tahle má něco do sebe... má duši

27.08.2010 17:18:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Ta je rozkošná :)

27.08.2010 17:15:00 | Tomáš Přidal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí