Slova básníkova

Slova básníkova

Anotace: Básník je svým způsobem kouzelník. Kouzlí s písmeny. Do malé básně vloží tisíce svých myšlenek. Nalezne je někdy někdo?

Sbírka: Maková panenka z pouti

Odbíhá od knih
a píše tyto verše,
co laciným perem cítit být mohou
tu slovo, co škrtá
a poezie pláče
hřeší písmeny
a je jí úzko

Kde jednou listy básníkovy konce najdou?
Pochopí někdo, co chtěla tím říct?

Umění čtení mezi řádky,
znalost v neznalosti, mlčení
zavřené oči, mysl však dokořán
ona chtěla tím říct nevyřčené
popsaný list
tisíce myšlenek
v těch několika řádcích
smysl v nich hledati netřeba
ten zjeví se sám
těm, co poezií žijí
a v pachu pera hledají omamnou vůni
básníkových slov.
Autor Pastelka, 31.08.2010
Přečteno 285x
Tipy 12
Poslední tipující: ta.cupka., labuť, jedam, malá slečna, Kapka, NikitaNikaT., Gabrielle, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na Liter.cz!

Velmi dobrý start. ST! za obsah, myslím, že mnoho z nás se v něm nande...

31.08.2010 09:40:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí