svět

svět

Anotace: jak se mi svět jeví

Obklopeni věcmi
přitom stále sami.
Naplnění cíly,
šance utíkají mezi prsty
Svět bez hranic
Dokonalá realita.
Na oko jen zdá se.
Slabý slouží,
silný může jenom z výšky smát se.
Muži do války již nechodí.
Ženy děti více nerodí.
Stařec před autem jen utíká
a mladík před životem uniká.
Kde to jsem?
To je Země.
Je to sen?
Toto není o mě.
Báseň o lidu.
Život ve strachu
bez kousku chleba, týdny o hladu.
Miliony tváří v potu denně padají.
Na talíři zlatém se nese prase.
Z dálky do obličeje mi září.
Na firemním večírku
Bez ženy
v peněžence pár papírků.
Úplatek to pro kurvy.
Místo kde žiji.
Tak to u nás vypadá.
Mění se myšlenky
svět zdánlivě se jeví stejný
Nikoliv
Už teď je jiný.
Autor mmmaaatttyyy, 04.09.2010
Přečteno 269x
Tipy 5
Poslední tipující: Gabrielle, malá slečna, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo,je jiný.I mně to tak připadá:-(((

04.09.2010 11:09:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí