Veršovánky *5

Veršovánky *5

Anotace: Prozatím poslední část nalezených Veršovánek.Nutno ale dodat, že některé z nejsprostších a nejnesrozumitelnějších veršů jsem vynechal a cenzuroval.Nicméně nález kostlivce ve skříni mě inspiroval k další tvorbě takovéhoto stylu.Takže pokračuji…

Sbírka: První kniha na rozloučenou

***
U starýho tupolu
Ve vykotlaný díře
Popíjim slivovici
V nemalý míře.
Nevim jestli už jsem mrtvej,
Nevim jestli žiju,
Nevim jestli vybleju
Jen to co teďka piju.
Sem nasáklej jak mycí houba
Uprostřed ledovýho deště,
Vim že mě to zabije,
Ale já chci ještě.
***
Dnes už člověk nehne prstem,
Má video uvnitř čoček,
Spoustu virtuálních přátel
A robotických koček.
Říkal jsem si: „To teda ne,
Do toho já nejdu!“
Myslel jsem si že ten pokrok
Máchnutím ruky přejdu.
Až pak jsem se strašně naštval,
Zanadával hrubě,
Když mi místo piva dali
Chmelnou pastu v tubě.
***
Padám do tvé náruče,
Ty připažuješ rychle,
Dříve jsem měl koule,
Teďka z nich mám krychle.

Těžko k tobě zvedám oči,
Těžko zvedám bradu,
Tvé myšlenky odezírám,
Tvé myšlenky kradu.

Nechceš se mnou už nic mít,
To máš napsané v tváři;
Na peru teď vylévám zlost,
Utopím ho-v kalamáři.
***
Je mi vedro, je mi vedro,
Je mi strašná kosa
A ty chodíš po dlaždicích
Neobuta, bosa.
U nosu máš kapku hlenu,
Oči jak skelnou vatu,
Pak se holka nediv,
Že máš omrzlou patu.
***
Brzy ráno vyrážíme
Za houbovým zlatem,
Na chvíli se opět stanu
Mykopatem.

Jeden malý smrž se
Snažil schovat v mechu,
Neptej se a drž se
Houbařského cechu.

Křemeny i křemenáče
Podřežeme pilkou
Vždyť do lesa vyrážíme
S mykofilkou.
***
Nevím kým z nás dvou to je,
Jestli mnou a nebo tebou
Že i když jsme v posteli,
Tak mě nohy zebou.
Než sis začla s jiným kancem
Byla z nás pěkná dvojka,
Než se mezi nás postavil
Ten prasák mudr. Sojka.
***
Jak je všeobecně známo
A ze shora nakázáno
Bez práce nejsou prachy.
Bez peněz nejsou starosti,
Bez starostí není život,
Bez života radosti.
Proto já jsem zvědav
Čím já vlastně budu,
Budu bydlet na Hradě
Nebo v pivním sudu?
***
Při všem co dělám,
Myslím jen na tě
A při těch myšlenkách
Stahuji si gatě.
***
Tak kdy ze mě bude zralý muž?
Ještě ne…ještě ne…už?
***
Když mám chuť, tak píšu básně
A zatímco se myšlenky
Na povrch mozkové kůry derou,
Tak já píšu stručně a jasně
O tom, jak mě lidé dneška
Serou.
***
Autor Rejha, 04.09.2010
Přečteno 302x
Tipy 9
Poslední tipující: divoska_jaja, Gabrielle, ludmil, malá slečna, myší královna, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Perfiš a prčovní. Akorát mě sere ten rozházený rytmus.

04.09.2010 21:59:00 | myší královna

...za světlé okamžiky tip

04.09.2010 21:01:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí