Lesk a Lepkavost

Lesk a Lepkavost

Anotace: /světlo vítězstvím/drogy bez účinných látek/tmavě hnědé skvrny i šedooranžové hromádky/lucerny v poledne/marnost mocí/

Sedí sám okolo něj
Tma hladké jednoduchosti
Hledá otázky
Po kterých jen prázdných odpovědí
V prášcích
V prázdných lahvích
V levném heroinu své unavené reality
Euforicky jehla rozšiřuje zorničky
Jako by najednou viděly
Třes extází extáze kontrolou
Emocionální zvratky do mísy
Utírá si ústa rukávem
S výrazem filmového triumfu
Ale list dnes zůstane nepopsaný
Jediná doknale pevná bílá plocha
V pokoji z drolící se cukrové polevy
Nehledě pod omítku
Prázdnota jistotou
Však marnost mocí
Noc potrvá a rudé lampy
Neztracejí lesk

S druhým ranním světlem probuzení
Pomalé pomačkané smířené
Otupělá snídaně a studená sprcha
V čistotě, beze stop
Místo temného oltáře pohanů
Chladné světlo denní rutiny
Únava v bolesti náznaky

Poledne
Slunce popře měsíc
Jako jeho světlo noc
A bílé obláčky na modré obloze
Rudé skvrny na tmavé stěně
Omítka je hladká a pevná
Autor FialovýKrálíček, 08.09.2010
Přečteno 314x
Tipy 6
Poslední tipující: Kávový Poutník, Gabrielle, myší královna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tuhle jsem ještě nečetl. Vystihls to přesně.

30.08.2011 04:44:00 | Kávový Poutník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí