Znamení na talíři

Znamení na talíři

Anotace: jako by dnes mělo něco cenu

Pozdějším zástupům teče voda mezi prsty
Zachytí se na špičkách
Aby dobře viděla na celou zem
A nebála se volných pádů
Za nepřátelskou linii přátelských konečků prstů
Co hladí pouhým dotekem

Osaměle ležící v polštářích vystlaných levandulově zabarvenými valouny
Osaměle stojící u nemýlících se milníků
Modlící se za blízkost o kterou už nikdo nestojí
Na jazyku slanou chuť
Olízanou ze stánků, cigaret a holé kůže na předloktí

Rána plná odjezdů za lepším
Večery navracejících se znovunavrácených

Stárnutí v každém úderu srdce
V každém krátkém nádechu a dlouhém výdechu
Slova vmíchaná do zbytku marcipánu v koutku úst

Jako by dnes slova, sliby a doteky něco znamenaly...
Autor její alter ego, 14.09.2010
Přečteno 313x
Tipy 22
Poslední tipující: Lukáš Rymeš, stmivani.na.lepsi.casy, Ishtar, Gabrielle, zenge, Bíša, Myrja, Mbonita, CULIKATÁ, labuť, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí, hlavně to zakonční:)

16.09.2010 22:15:00 | Ishtar

Krásná... dýchá sama ze sebe... :)

14.09.2010 20:39:00 | rry-cussete

slova s přívlastkem - krásná.. jsou dar

14.09.2010 20:20:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí