Nenahraditelní

Nenahraditelní

Anotace: jsme..?

V červeni rozpálených uhlíků
těch malinkých žároviček
rozvážně buší
do kladiv a pilníků,
opatrně suší
ve zdech kapky tuší,
rytmy prostých písničkářů,
jen s cinkotem podkoviček
propocené duše kovářů…

Za nálety bílých havranů,
od úsvitů, po červánky,
do ulic rozesmátých venkovanů
kráčejí po trasách revírů,
poslouchají schránky,
jak skřípou v dlaních rodáků
a rýhy dopisních papírů
v sevření zmožených pošťáků..

V paletách chladivých odstínů,
to svý studený tisíciletí,
kvítka bílých cesmínů
ladně zeskuteční rukojetí,
na plátno v podepření pilířů,
když zima srdcem proletí
myšlenkovými pochody malířů…

Za vyschlými dny kalamáře,
vypelichanými pery
a kaňkami umazaný tváře,
se zasněním o deset světů dál
neohraničitelných do týhle sféry
obepínajících obratníků,
pozoruju lidský nestejnosti,
a pak taky
opuštěnost a cítění básníků,
nenahraditelných bytostí…
Autor Jiná, 15.09.2010
Přečteno 232x
Tipy 26
Poslední tipující: labuť, NikitaNikaT., malá slečna, Tomáš Přidal, Bíša, Psavec, Petbab, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

překrásně napsáno ST!!!

16.09.2010 10:12:00 | xoxoxo

Krásné myšlenky, ST!!! :)

16.09.2010 06:27:00 | Tomáš Přidal

...moc fajn ST

15.09.2010 20:23:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí