Hrob života

Hrob života

Anotace: Žijeme konzumním způsobem života. Naše civilizace potlačuje naše myšlení, média přebírají iniciativu a my se stáváme netečnými. Ale když si tohle uvědomíme, chceme se probudit a najít skutečný život :-)

Sbírka: Disappointing

HROB ŽIVOTA

Touha žít se budí v tobě,
v hlavě tvé, v kostech tvých,
zoufale vše volá po živé vodě.
Doposud jsi netušil, žes žil roky v hrobě.

Byl jsi sám, ač na hřbitově,
v zajetí čtyř mramorových stěn.
Ležel jsi tam opuštěn mezi těly všemi,
srdcem klamán, v rakvi iluzí uvězněn.

Nevěděl jsi, že svět tě klame,
proto nehledal jsi změny klíč.
Jen opíral ses o rakve rámě,
ty, svíce v ledové jámě slabě hořící.

Absolutně bez vědomí,
že tvůj plamen může plát odvážněji,
bez bázně, že umlčí ho něčí dech.
Už tušíš, že nemusíš se krčit v mramorech.

Dnes vyhlásil jsi válku substanci strachu rozpínající se v tobě,
zanechal sebestřednosti a přestal plamen dusit.
Uvědomil sis, jak zvrácené je naslouchat jen sám sobě,
jak nebezpečné je ozvěnu svou v rakvi uvěznit.

Další tělo k životu se probudilo,
další světlo toužící setřít tmu ozářilo hrob kamenný.
Už nežiješ sám, jak tomu dřív bylo,
ale jsou tu s tebou i jiné plameny.

n08
Autor Nonna, 23.09.2010
Přečteno 276x
Tipy 7
Poslední tipující: jedam, Gabrielle, WhiteSkull, jaroslava anna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí