Ranní sonet

Ranní sonet

Anotace: první pozdrav z ciziny

Právě zrozené rozednění,
bez mléčné blány mezi prsty,
vpíjí se do vonící prsti
a něžně tančí po kamení.

Pak šplhá mrštně po břečtanu
a prázdné tváře okenic
mrtvolně střeží rub i líc
záclon syrových drahokamů.

Nad vřavou lidských hlasů krouží
lysý a sivý orlí král,
svatého ´´Vorla´´ hlídá dál

pro všechny, jejichž duši souží
tak krutý, nevýslovný žal,
jak Tebe, kdyžs mi sonet psal.
Autor kaňka ouškovaná, 25.09.2010
Přečteno 391x
Tipy 13
Poslední tipující: Maryje..., zenge, labuť, Gabrielle, ZILA78, divoska_jaja, ludmil, Jeníček.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST ...veliké

26.11.2010 23:09:00 | zenge

Krása nesmírná, jak říká profesor Zedník.

25.09.2010 20:21:00 | ludmil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí