Oddělená noc

Oddělená noc

Anotace: ..

Sbírka: Noci duhové

Mrazivá noc
nápadně podobná
některé z těch prosincových

Na sklech aut
jinovatka
Jen zbytky
špatné letošní úrody
obilí v polích

Zavřená listopadka
mne přivítala
u vchodu domu
a měsíc svítil
na dlažbě se leskl
jak zrcadlo od vody

Měl barvu
jako hrušky ve skle
chybí jen trochu skořice
z hvězd na nebi
kytice

A ledový vzduch
škrábe v plicích
od úst pára

V očích srdce
v mysli kára

Před očima iluze
jedoucí rosa na mlze

Tak první zimní noc
natáhla
své chladné prsty

A schody do nebe
oddělila
od podesty
Autor Lioness, 30.09.2010
Přečteno 277x
Tipy 11
Poslední tipující: Bíša, Tamara, Gabrielle, James Libustka, labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

***

03.10.2010 12:30:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí