Poznání

Poznání

Anotace: ..snad někdy

Na konečky nitek koloritů,
do háčků roztavených ozdůbek
navleču chvějící vlnky pocitů,
škálu těch nedořečených slůvek.

V reliéfech zašpičatělých útesů,
ve zbloudilých stínech nechám růst,
na žilky padlých listů nanesu
ty, co zůstaly nevypuštěny z úst.

Do kaněk rozpíjejících obzory,
do prachu v záhybech žuly
opatrně zavěsím
ty, co se s prázdnými rozhovory
nikdy neprolnuly.

Po rezonanci vzdalujících ozvěn
spustím dlouze táhlé převisy,
po celé délce čerstvě bílých stěn
vystínuju ty jejich mihotavé obrysy…

tak dlouho z lůna niterních tkání
pořád nové a nové na povrch uhání,
v zákrutech těch tisíců torzí,
znovu a znovu hledám v bludišti svém,
až jednou dojde k poznání,
až se konečně dozvím,
kdo já vlastně jsem…
Autor Jiná, 01.10.2010
Přečteno 283x
Tipy 21
Poslední tipující: Dračičák, Denael, Bíša, carodejka, Petbab, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ, Tomáš Přidal, Agniezka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někdo se nenajde za celý svůj život.
Což se zdá, že nebude tvůj případ.
Moooc pěkné.

14.10.2010 15:13:00 | Dračičák

...přeji úspěšné hledání... ST

03.10.2010 12:29:00 | Denael

Moc hezká.

01.10.2010 19:45:00 | CULIKATÁ

kouzelná hra slov... pěkné..:-)

01.10.2010 18:57:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí