Tři panny

Tři panny

Anotace: Milovat život, věřit, že bude lépe. A nenechat naději umřít.

Za smíchu zvonů v zvonicích
chodily panny o senách
po loukách, sluncem vonících.
Prokřehlé, s vzdechem na řasách.

Tři panny, dvě už zemdlené,
dvě usednout již toužíce.
Ta třetí s tváří z kamene.
Smích zvonů z výšky zvonice.

První, tak trochu znavená,
v očích se barva zvonků skrývá.
Křehká, něžná, jak skleněná.
A tolik v čase proměnlivá.

Druhá, taky už zadýchána,
oči má jako tráva v létě.
Ač sama není milována,
chrání to vše, co miluje tě.

Třetí, tváříc se zarputile,
v očích má vraních křídel rej.
Půl sochy, půl podobna víle.
Tu nikdy z očí neztrácej.

Tři panny, kolem světa shon,
tři panny v půli aleje.
Tři panny v lukách. Zvoní zvon.
Víra, Láska a Naděje.
Autor Descardea, 07.10.2010
Přečteno 357x
Tipy 12
Poslední tipující: Désolé, CULIKATÁ, James Libustka, Niky88, Mbonita, Patěnka, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezké =)

16.10.2010 18:06:00 | Désolé

nádherné podobenství

ST

07.10.2010 21:55:00 | Mbonita

Panečku! To je odpověď! ST! :o)))

07.10.2010 19:56:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí