Tenký led

Tenký led

Anotace: _ _ _ ___

Stal jsem se pocestným
bloudícím v ledoráji
pohárů zimních vin
Bývám už nejistým
a nelze ani tajit
několik podlitin

Viroví kostlivci
schovaní v deštnících
vzali terč útokem
Ptali se poctivci
vědomím křičící
fanoušci s pískotem

Proč jsou tak hladoví?
Po tkáních toužící
lezou i k cennostem
Oni to dobře ví!
S výstřely na plicích
leukocyt vydá sten

Ve vnitřním zrcadlení
snaží se branku najít
mikrosvět bojuje
Jiní jsou rozdvojeni
začínají mě pálit
Prosím - Vir fauluje

Na chvíli utonuli

Ticho je vyléčí
v síti mých pavučin?
Konečně rozetnuli
mlčivci mučenci
hlasy za mřížovím

Patřím k těm nemocným
jenž klesnou na bully
v matných obrysech

Přišla jsi?

Skoro spím
Snad nic mě nebolí
jen strach v tůních
Tvých křišťálech

-----

Smiř se...odcházím..
mezi životem a smrtí
je každá vteřina slzou Amentet
a nad ním ze srdce slova
mé srdce marně nutí
plamínek svíčky nechat u moře

(To nikdo neví
a život dohoří
a já si v dětství přál
když zemřít..

sám
na moři)

To Bůh duši pravil leť
v momentu v němž cítíš celý svět
a přesto je tam hranice
průzračná a křehká...
Autor J's .., 10.10.2010
Přečteno 348x
Tipy 27
Poslední tipující: James Libustka, whiolet, la loba, carodejka, NikitaNikaT., Psavec, Jiná, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super, líbivost....:o)

13.10.2010 14:31:00 | whiolet

Celý náš život je procházka po tenkém ledu, vystihls to moc hezky.))

12.10.2010 11:14:00 | carodejka

Básenka pro mě velice pocitová, smutná, ani ne smířlivá, ale vůbec ne zoufalá... bo třebas nádějná. Prostě tesklivá, jako by realita života tvrdá a tak já doufák, že všecko je trochu jináč, než Tvá slůvka odhalují... nerozplakávej mě, prosím...

12.10.2010 10:59:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí