Vůně čaje

Vůně čaje

Anotace: Asi se to ke konci nezdá být takové, jak to vypadalo a podle mě je právě v tom to kouzlo. Stejně jako čaj nemusí chutnat vždy tak zle jak (zřídka kdy) zapáchá.

Sbírka: Dojmy drobností

Cítím se jak lehký opar,
nad šálkem voňavého čaje,
možná že svět je zdar i nezdar,
a srdce mé pod tím pomyšlením taje.

Zamýšlím...pondělí...
mohlo by mít vůni jabloňových plodů.
Přemýšlím..., že úterý...
by mohlo nést vůni nových nečekaných zrodů.

Doufám...asi středa....
s vůní třeba šípkového keře.
Nejspíš...čtvrtek....
se švestkami a zvuky divé zvěře.

A pak konec pracovního týdne...pátek...
vůně citronu, vždyť pro žáky je to svátek.

Celý týden přináší zdary,
spíš než to však nepatrné dary,
dary toho jak v problému můžeme se smát,
abychom zas někomu jinému dárek mohli dát.

Přichází pak vlna krátkého odpočinku,
sobota a neděle,
s vůní heřmánku v malém hrnku,
vždyť se nic neděje.

I horká mlha nad zalitým sáčkem zmizí,
jak mráček chladne a odplouvá, stává se cizí.
Možná i já stanu se někdy odplouvajím mrakem,
ale to už vidí někteří jen mikroskopickým zrakem.

Asi to není zlé, špatné a zoufalé,
možná drobounko ode mě troufalé...

Říkat si pára nad čajem...když voní tu kafe.
Autor Štětice, 12.10.2010
Přečteno 346x
Tipy 6
Poslední tipující: Hančí, carodejka, CULIKATÁ, James Libustka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

L...stále si nemůžu srovnat v hlavě, že jsi to ty..taková v dobrém slova smyslu "cácorka"..moc hezky se mi četlo...

19.10.2010 12:48:00 | Hančí

Hezké, hezké, souhlasím s tebou i bylinky mnohdy nevoní a bývají nám dobrým lékem.

13.10.2010 11:08:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí