Víš, viděla jsem Tě tam

Víš, viděla jsem Tě tam

Anotace: ...

Šels mlhou bez cíle dál
ruce do kapes smutku sis dal
klobouk do čela pevně naražen
pro tento večer utěšující svit lamp - poražen
tikot hodinek náprsních, ale život neběžel dál
začala pršet beznaděj a vítr ustál
Víš, já tě viděla kráčet dál
trochu si kulhal...

Naproti tmavému nábřeží zapadls v bar
kde v kouři huby od medu
si bezhlavě napodobovat začal
bolest svou si možná trchu otupil
Ale jizvu?! Ránu více prohloubil
tak potupně s duší čistou prohloupil!!
A já tě viděla utápět se dál
víš, stála jsem opodál...

Upřeně zírals ven a snad přemítal
proč osud se tě takovým rázem vzdal
utichl šrumec okolní
pohasla světla - i v předsíni
prázdno v srdci, prázdno na dlani
v hlavě dým a kulky v rameni
zahlédla jsem v lesklých očích kříž
Víš, já přistoupila blíž...

Výraz v kamenné tváři zklamaný byl
copak, život sis ještě neužil?
Vždyť víš, já vstupný nevracím.
Autor Surya, 19.10.2010
Přečteno 272x
Tipy 14
Poslední tipující: Akura, Psavec, ZILA78, Skalsky Pavel, CULIKATÁ, JohnyD., Romana Šamanka Ladyloba, Gabrielle, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutně o životě, ale líbí se mi... ostatně, já často jinak nepíšu... :o)

19.10.2010 12:39:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí